Baconsås – Enkel och Smakrik recept för kött, pasta och grönsaker

4 from 1 vote
Baconsås är enkel att göra och ger en smakrik smak som passar perfekt till kött, pasta och grönsaker. Denna recept är enkel och ger en krämig sås med smaker av bacon, lök och grädde som kommer att få din middag att kännas extra speciell.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Internationellt
Portioner 4
Kalorier 356 kcal

Ingredienser

  • 200 g bacon skivat
  • 1 lök hackad
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 2 dl grädde
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Sätt en stekpanna på medium värme och tillsätt bacon. Stek baconet tills det är knaprigt.
  • Ta bort baconet från stekpannan men behåll smör i pannan. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk.
  • Tillsätt grädde och bacon till pannan och låt såsen koka upp.
  • Låt såsen sjuda i 5 minuter och smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
  • Servera såsen varm som tillbehör till kött, pasta eller grönsaker.

Anteckning

  • Du kan också tillsätta hackad färsk persilja eller gräslök för en extra smak.
  • Du kan också ersätta grädde med mjölk för en lättare version.

Nutrition

Kalorier: 356kcalCarbohydrates: 12gProtein: 8gFat: 31gMättat fett: 14gFleromättat fett: 9gEnkelomättat fett: 8gKolesterol: 58mgNatrium: 746mgKalium: 142mgFiber: 3gSocker: 3gVitamin A: 736IUVitamin C: 3mgKalcium: 63mgJärn: 2mg
Keyword bacon, Baconsås, grädde, grönsaker., kött, krämig, lök, pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating