Aprikos Scones

5 from 1 vote
På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Frukost
Kök Internationellt
Portioner 8 scones
Kalorier 245 kcal

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör eller margarin, gärna rumstempererat
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl Aprikos Torkade

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, aprikos och salt i en bunke. Smula ner smör eller margarin i mjölblandningen.
  • Tillsätt mjölk och blanda till en kladdig deg.
  • Forma degen till 2 kakor eller 8 bullar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.

Nutrition

Kalorier: 245kcalCarbohydrates: 40gProtein: 6gFat: 6gMättat fett: 4gFleromättat fett: 0.4gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 0.2gKolesterol: 16mgNatrium: 421mgKalium: 109mgFiber: 1gSocker: 2gVitamin A: 317IUVitamin C: 1mgKalcium: 41mgJärn: 2mg
Keyword bröd, frukost, scones

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating