Näringsvärden för gurka per 100 gram

Gurka är en viktig ingrediens i många maträtter och en av de mest använda grönsakerna i världen. Men vad exakt innehåller den per 100 gram? I den här artikeln täcker vi näringsvärden för gurka per 100 gram och vad de innebär för din hälsa.

Hur många kalorier innehåller gurka per 100 gram?

Gurka är en av de mest kalorifattiga grönsakerna du kan äta. Per 100 gram innehåller den endast cirka 10 kalorier. Detta gör det till ett utmärkt val för dem som försöker tappa vikt eller bara vill ha en hälsosam matval.

Hur mycket protein finns det i gurka per 100 gram?

Gurka är inte en stor källa till protein, med endast cirka 0,7 gram protein per 100 gram. Men det är fortfarande en bra källa till en del viktiga näringsämnen, inklusive vitamin C och kalium.

Hur mycket kolhydrater finns det i gurka per 100 gram?

Gurka innehåller mycket få kolhydrater, med endast cirka 2 gram per 100 gram. Detta gör den till ett bra val för dem som följer en låg-kolhydratdiet.

Vilka är de viktigaste vitaminerna i gurka per 100 gram?

Gurka är en bra källa till vitamin C, med cirka 4 milligram per 100 gram. Vitamin C är viktigt för att stärka immunförsvaret och hjälper till att bekämpa fria radikaler. Gurka innehåller också små mängder av andra viktiga vitaminer, inklusive vitamin A och vitamin K.

Kan man äta för mycket gurka?

Nej, det är svårt att äta för mycket gurka eftersom det är så lågt i kalorier och näringsämnen. Du kan dock överkonsumera vissa mineraler och vitaminer om du äter för mycket av en annan typ av mat samtidigt. Så det är alltid bäst att hålla en balanserad kost och inte äta för mycket av en viss typ av mat

gurka
NäringsvärdeMängd per 100 gram
Kalorier10
Protein (g)0,7
Kolhydrater (g)2
Vitamin C (mg)4
Vitamin A (IU)50